Ultimele stiri

Lista lui Daniel Constantin. Fermierii inactivi nu vor mai primi plățile pe suprafață

agricultura

Daniel Constantin, Ministerul Agriculturii a anunțat că pregătește o „listă neagră” cu fermierii și instituțiile inactive care primeau subvenții, astfel încât aceştia să nu mai beneficieze de plăţile pe suprafaţă.

„Se introduce un nou concept, conceptul de fermier activ, astfel încât nu mai pot beneficia de plăţi directe decât acei fermieri care înregistrează şi lucrează în agricultură. Exemple sunt numeroase, consiliile locale, aeroportul nu ştiu care din Bucureşti sau din alte zone care până acum cel puţin pe pajişti, pe administrarea corectă în bune condiţii agricole şi de mediu a pajiştilor, primeau aceste plăţi directe”, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Ministrul a subliniat că toate instituțiile care dețin terenuri și fermierii care nu mai sunt activi vor apărea pe „o listă neagră” și nu vor mai putea primi plățile pe suprafață.

„Nu este o categorie foarte mare astfel încât să creeze probleme. Mai mult, acest lucru cred că aduce avantaje pentru cei care lucrează în agricultură”, a spus Constantin.

Potrivit ministrului, această listă va fi finalizată anul acesta, iar până atunci se va defini și conceptul de „fermier activ”.

„Este o definiţie pe care o vom lua împreună pe parcursul anului 2014. În momentul de faţă există un început de listă neagră pe care vor figura toate categoriile pe care dumneavoastră le propuneţi. Ca atare, până la sfârşitul acestui an vă invităm să ne spuneţi ce categorii vreţi să excludeţi de la plăţile directe şi vom defini în felul acesta prin negaţie ce înseamnă fermierul activ”, li s-a adresat Constantin reprezentanţilor fermierilor, scrie Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*