Ultimele stiri

Liviu Dragnea vrea ca aleşii locali să nu poată fi anchetați pentru documentele semnate

Liviu Dragnea

Vicepremierul Liviu Dragnea lucrează la un act normativ prin care primarii sau preşedinţii de Consiliu Judeţean să nu poată fi anchetaţi pentru documentele semnate. Cei responsabili ar urma să fie şefii instituţiilor.

Vicepremierul spune că un ales local nu este obligat să cunoască legislaţia în vigoare în anumite domenii, cum trebuie să o ştie arhitectul, juristul sau inginerul constructor care a semnat iniţial, şi că alesul local doar contrasemnează.

Liviu Dragnea susţine că primarul nu ar trebui să fie tras la răspundere atunci când apare o reclamaţie şi că Guvernul are în vedere şi schimbarea modului în care este numit prefectul. Acesta ar trebui să redevină un funcţionar politic.

„Dacă arhitectul semnează în dreapta, acea semnătură îi spune primarului că toate prevederile legale din domeniul disciplinei în construcţii, urbanismului sunt în regulă. (…) Dacă ulterior, din diferite motive, apare o cercetare sau o reclamaţie că acea autorizaţie a fost emisă într-un fel sau altul sau nelegal, în opinia mea, primarul nu trebuie să răspundă. El nu trebuie să aibă capacitatea, expertiza necesară pentru a verifica dacă toate documentele sunt legale”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea pentru gandul.info, scrie Digi24.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*