Ultimele stiri

Liviu Pop, despre impozit, la Timișoara: ”Cota unică nu va mai fi”. Amenzi pentru antreprenorii care au angajați fără carte de muncă

Liviu Pop, ministrul delegat în probleme sociale, a participat la Instituția Prefectului, la întâlnirea Comisiei de Dialog Social, în cadrul căreia a ascultat nemulțumirile, dar și propunerile sindicaliștilor.

Una dintre problemele dezbătute a fost mărirea impozitului pe averi, care, nu va afecta și persoanele cu salariul mediu brut. ”Cota unică nu va mai fi, însă trebuie să-i asigurăm pe toți cetățenii care au venituri sub salariul mediu brut pe economie că nu vor avea creșteri de impozite, ci scăderi de impozite. Totuși, marii oameni care au venituri uriașe, și unii chiar dintre ei la instituțiile statului, vor plăti mai mult”, a declarat Liviu Pop.

O altă problemă dezbătută în cadrul ședinței a fost angajarea persoanelor fără carte de muncă, din această cauză, s-a ajuns la întărirea inspecției muncii. Astfel că, angajatorul care are mai mulți de 5 angajați fără carte de muncă, i se va întocmi dosar penal. În același timp, dacă are doar un angajat fără carte de muncă, va primi o amendă de peste 20.000 lei.

În România, există între 1.5-1.8 milioane persoane care muncesc nedeclarat.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a discutat și mărirea salariului minim pe economie, ajungând până la 1200 lei, până în ianuarie 2016.

10961908_907203789311906_1763723190_n

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*