Ultimele stiri

Locuințele clandestine din zona fostei baze RATT au fost demolate! Vezi ce au găsit polițiștii [FOTO]

locuințe clanedtine

Persoanele care trăiau în locuințe improvizate pe terenul din apropierea fostei baze RATT, de pe strada Ion Ionescu de la Brad au fost luate la ochi de polițiștii locali în cursul acestei dimineți! Mai mult decât atât, locuințele clandestine construite de aceștia au fost deja demolate, urmând ca zona, care este un adevărat focar de infecții, să fie salubrizată.

Acțiunea polițiștilor locali a pornit ca urmare a sesizărilor primite de la cetățeni. Astfel, aceștia au acționat pentru identificarea persoanelor fără adăpost și asanarea unei locații de pe str. Ion Ionescu de la Brad, în care au fost ridicate adăposturi improvizate. Este vorba despre un teren din apropierea fostei baze a Regiei Autonome de Transport Timișoara, unde cei care locuiau ilegal au strâns o cantitate semnificativă de deșeuri, transformând zona într-un adevărat focar de infecție.

În locația respectivă au fost depistate zece persoane, din care patru adulți și șase minori, cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani. Persoanele proveneau din zone precul Satchinez, Saravale – Timiș, Socol – Caraș Severin sau Moșteni – Gorj.  Aceștia au fost preluați în baza de date a Poliției Locale. De asemenea, adulților le-au fost aplicate sancțiuni pentru mizeria făcută și pentru ridicarea de adăposturi improvizate. Ulterior, aceștia au fost îndrumați către localitățile de domiciliu, iar minorii au fost predați Centrului de pe str. Ioan Slavici.

În orele următoare, zona urmează să fie salubrizată cu ajutorul reprezentanților Retim, locuințele improvizate fiind deja demolate. Cum o parte din teren aparține unei societăți private, reprezentanții acesteia și-au luat angajamentul să îngrădească zona pentru a nu mai exista situații de acest gen pe viitor.

UPDATE:

Sesizările cetățenilor în urma cărora polițiștii locali au descins la locuințele iporovizate de persoanele fără adăpost au fost primite pe facebook de primarul Nicolae Robu. Aflat în Extremul Orient, acesta a fost cel care  a transmis dispozițiile de intervenție Poliției Locale Timișoara.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*