Ultimele stiri

Locuitorii de pe Muzicescu nu se vor mai scălda în noroaie după zilele ploioase…de la anul

santier

Reîncep lucrările pe cea mai lungă stradă din Timișoara! Vorbim de strada Muzicescu, tronsonul de la Calea Girocului până în Calea Șagului, care intră în reabilitare. Până la sfârșitul anului timișorenii ce locuiesc în zonă ar trebui să aibă drum asfaltat, trotuare și piste de biciclete noi-nouțe, dar și câteva locuri de parcare.

Astfel, primarul Nicolae Robu aduce la cunoștință faptul că a dat ordin ca lucrările să înceapă în această zona și le promite localnicilor că anul acesta va fi ultimul î care se vor scălda în noroaie după zilele ploioase.

„Am dat ordin de începere a lucrărilor și pe strada Muzicescu, tronsonul de la Calea Girocului până în Calea Șagului. În sfârșit a venit vremea străzii Muzicescu, cea mai lungă stradă a Timișoarei, care niciodată nu a fost asfaltată. Eu am fost pe acolo după două zile ploioase și era un noroi de neîchipuit și sunt puține satele din România în care se produce atâta mizerie câtă am văzut pe strada Muzicescu. Mă întreb cum au putut bieții oameni să locuiască acolo? A durat mult să dăm drumul lucrărilor pentru că au fost probleme cu rețeaua de gaz și acum mai sunt anumite probleme, dar sperăm să ne putem desfășura lucrările fără a intra în blocaje”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul anunță că “tronsonul de la Calea Martirilor până la strada Hebe va avea 4 km, lățimea drumului va fi de 6 m, deci 3 m pe bandă, se vor amenaja trotuare și piste de bicicletă și un număr de locuri de parcare, acolo unde lățimea străzii o permite”.

Lucrarea va fi executată de societatea Primăriei, SDM, iar valoarea lucrării va fi de 6,2 milioane lei, bani proveniți de la bugetul local. Lucrările trebuie finalizate până la sfârșitul anului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*