Ultimele stiri

Locul unde a murit pilotul Adrian Iovan, marcat de minorii internați în Centrul Educativ Buziaș

marcare trasee turistice

În perioada 13 – 20 august, 12 persoane private de libertate, internate în Centrul Educativ Buziaş, au participat la tradiţionala tabără de vară „ Expediţie în Carpaţi – Ediția 2014”, alături de copiii de la Palatul Naţional al Copiilor, clubul copiilor Cugir, tineri de la Fundaţia Joyo precum și alte persoane internate în Centrul Educativ Tg- Ocna.

Activităţile principale ale expediţiei au constat în marcarea unor trasee turistice în zona Munţilor Bucegi, Peştera Scărişoara, inclusiv marcarea unui traseu turistic ( Drumul lui Iovan) din satul Horia până la Dâmbul Bumbului, locul unde şi-a pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan în accidentul aviatic ce a avut loc la începutul acestui an.

De asemenea, minorii si tinerii participanţi la expediţie au efectuat lucrări de întreţinere în pepiniere silvice, activităţi de ecologizare pe traseele turistice deja marcate, au vizitat obiectivele turistice din zonă și au participat la competiţii sportive, recreative și artistice.

Organizarea unor astfel de tabere și-a dovedit utilitatea prin dobândirea de către minorii aflaţi în custodia centrului a unor abilităţi de viaţă independentă şi în reinserţia socială a acestora. Participarea la aceste proiecte este, pentru tinerii internaţi, un stimulent în schimbarea compotamentală – principiul esenţial al intervenţiei psihosociale derulate în centrele educative.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*