Ultimele stiri

Locuri de muncă pentru timișeni de etnie rromă, cu dizabilități sau din familii cu mulți copii

locuri de munca

40 de persoane din județul Timiș și-au găsit un loc de muncă, după ce au fost incluse în proiectul finanțat cu bani de la Uniunea Europeană „Integrat, Activ, Independent! Facilitarea integrării pe piața muncii a grupurilor vulnerabile din județul Timiș”.

Este vorba despre persoane care provin din grupuri vulnerabile, majoritatea din mediul rural, și anume persoane de etnie rromâ, cu dizabilități sau care provin din familii cu mai mult de doi copii sau monoparentale.

„Angajatorii, în ultimii ani, sunt mult mai deschiși să angajeze persoane care provin din grupuri vulnerabile pentru că noi avem mai multe parteneriate făcute atât la nivel de Timișoara, cât și la nivel de Lugoj, în special cu companii din domeniul automotive, care sunt foarte deschise la astfel de colaborări. Problema e de partea cealaltă, pentru că de-a lungul timpului, o parte din beneficiari au fost obișnuiți să fie tolerați și când e vorba de disciplină e puțin mai greu în a-și păstra locul de muncă”, a explicat, astăzi, Carmen Bâtcă, manager de proiect. Proiectul finanțat cu bani de la Uniunea Europeană a fost implementat de DGASPC Timiș.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*