Ultimele stiri

Locuri din vestul ţării, CONTAMINATE. Ce vrea să facă Guvernul

apa poluata

Peste 200 de locuri din România sunt contaminate şi aproximativ 2.000, potenţial contaminate, costul pentru evaluarea riscurilor şi remedierea lor fiind de 8,5 miliarde euro, a anunţat Guvernul, cele mai multe zone afectate fiind în Hunedoara, Caraş-Severin, respectiv Giurgiu, Argeş şi Maramureş.

Guvernul a aprobat, miercuri, prin hotărâre, Strategia Naţională şi Planul Naţional pentru Gestionarea Siturilor Contaminate, documente ale căror prevederi au în vedere diminuarea problemelor generate de contaminarea solului şi a apelor subterane, precum şi a riscurilor provocate de acestea pentru sănătatea umană şi pentru mediu. Ele constituie punctul de plecare pentru viitoare iniţiative legislative care vor trebui să asigure aplicarea proceselor de remediere durabilă a siturilor contaminate.

Inventarul naţional al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului a fost actualizat în noiembrie 2013, iar pe baza datelor obţinute de la autorităţile publice locale s-a constatat un total de 1183 de situri potenţial contaminate, judeţele cu cele mai multe astfel de situri fiind Giurgiu (223), Argeş (111) şi Maramureş (109). Numărul de situri contaminate a înregistrat un total de 210, cele mai afectate judeţe fiind Hunedoara şi Caraş-Severin. Judeţele în care se află cele mai puţine zone poluate sunt Iaşi, Tulcea şi Satu-Mare, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*