Ultimele stiri

Luci Ervin: Lacul Surduc este rezerva strategică de apă a municipiului Timișoara în caz de secetă

Traian Stoia, viceprimarul Timişoarei a solicitat controale referitoare la construcţiile din zona Lacului Surduc. Acesta susținea săptămâna trecută că peste 400 de construcții ilegale se află pe malul lacului.

Contactat de Timișoara Online, viceprimarul Timișoarei a evitat să ofere răspunsuri concrete cu privire la numărul construcțiilor ilegale de pe malul lacului pe motiv că mai întâi trebuie să se știe cu exactitate despre ce este vorba.

„Am cerut o situație de la cei care știu acest lucru și aștept.  A trecut doar o zi lucrătoare de atunci. Am un număr estimativ, dar nu-i relevant. Trebuie să se știe exact despre ce-i vorba și atunci nu o să mai poată spune nimeni nimic. Sunt lucruri pe care o să le aprofundăm în perioada imediat următoare și nu ar fi bine să discutăm foarte mult despre el”, a spus Stoia.

De cealaltă parte, Luci Ervin, directorul Administratiei Bazinale de Apa Banat spune că în prezent se are în vedere o verificare a tuturor construcțiilor aflate pe malul lacului.

„Lacul Surduc, în momentul de față are cota 192. Noi intenționăm să o ridicăm în faza a doua la 198. Este o diferență de 6 m. Ca și suprafață, crește cu 181 de hectare. Suntem într-un proces de numărare, de verificare a tuturor construcțiilor ca să știm ce pași o să urmăm ulterior, dar sunt în jur de 100 de construcții. O să vă informăm în momentul în care o să le monitorizăm pe toate. În momentul actual, Lacul Surduc are un volum de 25 de milioane de metri cubi. În faza a doua vor fi 50 de milioane. Lacul Surduc este rezerva strategică de apă a municipiului Timișoara în caz de secetă. Totodată are rol de atenuare a undei de viitură ce ar putea să apară pe râul Bega. Nu în ultimul rând, rolul lui este de producere de energie electrică. În momentul de față, acumularea nu este la nivelul maxim pentru care ea este proiectată, trebuie să ținem cont că ea este realizată și definitivată în 1977”, spune Luci Ervin.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*