Ultimele stiri

Lucrările de reabilitare a centrului istoric merg bine. Ce străzi vor fi gata până la iarnă

centru istoric

Lucrările la reabilitarea centrului istoric sunt în grafic și până la prima ninsoare timișorenii se vor putea plimba pe mai multe străzi din zonă. O spune primarul Nicolae Robu, care a ținut să precizeze că deși descoperirile arheologice au impus reproiectarea, lucrările sunt destul de avansate, în ciuda cârcotașilor care susțin că se bate pasul pe loc.

“S-a impus reproiectarea în urma descoperirilor arheologice. Reproiectarea nu poți să o faci pe bucăți. Acum, deja se dă unde verde pentru efectuarea de lucrări pe proiectul ajustat și se poate vedea că în Piața Libertății a început pavarea, pe strada “Fără nume” și pe strada Praporgescu de asemenea s-a făcut în cea mai mare parte pavajul cu piatră cubică”, a explicat Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timișoarei, până la venirea iernii lucrările în Piața Libertății, strada Lucian Blaga, strada “Fără nume”, strada Praporgescu, Piața Țarcului și poate și pe strada Vasile Alecsandri vor fi finalizate, astfel că timișorenii vor putea circula din nou pe ele.

În cadrul proiectului de reabilitare a centrului istoric, pentru pavare, va fi folosită piatră naturală de dimensiuni diferite. În plus, pe principalele străzi, cele care vor deveni pietonale (strada Vasile Alecsandri, strada Lucian Blaga, strada Mercy și strada Eugeniu de Savoya) va fi folosit și granit de dimensiuni mai mari.

“În Piața Unirii se folosește și o cărămidă clincherizată, este ceva mai special care este în acord cu tradiția locului și cu ceea ce s-a descoperit și prin săpăturile arheologice. Vor fi anumite cercuri concentrice din cărămidă clincherizată și piatră cubică. În Piața Libertății vom avea arbori de mici dimensiuni care ne vor permite să punem în valoare clădirile, desigur, după ce vor fi și reparate, și monumentul  din piață”, a mai spus primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*