Ultimele stiri

Lucrările la noua Sală Polivalentă a Timișoarei avensează! Primăria suplimentează bugetul

Lucrările la noua Sală Polivalentă din zona Stadionului Dan Păltinișanu avansează! Până în prezent s-a lucrat în interiorul sălii care ar urma să aibă 3.000 de locuri și la acoperiș, care este aproape în totalitate realizat. De asemenea s-au ridicat și gradenele din care timișorenii își vor putea susține în viitor favoriții în evenimentele sportive și culturale. Nicolae Robu anunță că urmează să suplimenteze bugetul  alocat inițial cu aproximativ 1 milion de euro, pentru dotarea ulterioară a clădirii cu toate cele necesare.

„Din cele nouă arce de structură metalică din care este construit acoperișul, șapte au fost montate și s-a realizat acoperirea completă cu acest sistem sandwich pe toată porțiunea reprezentată de cele șapte arce. S-a făcut structura de beton cu modificările impuse de modificarea capacității sălii de la 2200 de locuri, la 2500 și apoi la 3000 de locuri. S-au realizat gradenele pe toate cele patru laturi. S-a turnat și partea pe care va fi suprafața de joc”, spune edilul despre lucrările făcute până în acest moment la Sala Polivalentă.

Nicolae Robu spune, totuși, că nu e mulțumit de ritmul în care s-a lucrat de aproximativ două luni încoace.

Încă nu se știe data la care Sala Polivalentă va fi dată în folosință, dar primarul dă asigurări că până la Campionatul European de Baschet Feminin, din vara lui 2015, aceasta va fi gata. Robu spune că deși și-ar fi dorit ca lucrările să fie finalizate încă din această vară, acest lucru nu s-a putut din cauza proiectantului care “a avut și alte proiecte sau poate nu a fost așa de dedicat proiectului”.

Până acum Primăria a investit aproximativ 10 milioane de lei. Totuși, până la finalizarea lucrării se vor mai aduce încă 5 milioane de lei, bani care vor fi folosiți pentru dotarea sălii cu utilități.

DSC_1001 DSC_1003 DSC_1010 DSC_1021 DSC_1059 DSC_0998 DSC_0993 DSC_0986 DSC_1059

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*