Ultimele stiri

Ludovic Orban a vorbit despre „greşeala USL”. De ce este Traian Băsescu vinovat pentru formarea alianţei dintre PNL şi PSD

Chiar dacă au trecut deja câteva luni de le destrămarea USL, atât PSD cât şi PNL încă discută despre modul în care au ajuns să îşi spună la revedere. Membrii PNL vorbesc mereu despre modul în care PSD a vrut să îşi urmărească doar propriile interese şi, desigur, nu îşi asumă niciun fel de responsabilitate pentru ruperea alianţei. La fel fac şi PSD-işti, care spun că singurii vinovaţi sunt liberalii.

Cu toate acestea, atunci când se afla la Timişoara, vineri, Ludovic Orban a fost întrebat dacă consideră că USL a fost  o „greşeală”. Fostul Ministru al Transporturilor a răspuns, spunând că: „Gândiţi-vă că atunci când s-a format USL, Băsescu voia să deţină tot, pe lângă preşedinţie, guvern, servicii, şi aşa mai departe, exista o presiune. Şi în administraţia locală exista, deja, o presiune. Oamenii erau obligaţi să joace cu PD-ul şi probabil că teama de presiunea asta a generat unirea. Doar că această unire nu a fost una naturală. (…) Desigur, PSD nu ar fi ajuns niciodată la putere fără PNL, pentru că PSD a fost clasat la 31%, adică nu avea capacitatea să câştige alegerile. Asta a fost, repet, la vremea respectivă, părea să fie un proiect în care o parte bună din colegii mei au crezut. S-a întâmplat ca PSD-ul să aibă o agendă politică total diferită”, a declarat Ludovic Orban.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*