Ultimele stiri

Ludovic Orban se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei. Candidatul PNL, urmarit penal de DNA

Ludovic Orban

Cercetat de DNA sub control judiciar, liberalul Ludovic Orban se retrage din cursa pentru Primaria Capitalei. El a anuntat ca demisoneaza si din functia de prim-vicepresedinte al PNL si de vicepresedinte al Camerei Deputatilor.
La iesirea de la DNA, Orban a declarat ca a fost  pus sub acuzare pentru obtinerea de foloase necuvenite în timpul exercitarii functiei publice. Deputatul PNL a spus ca se simte „afectat, într-un fel nedreptatit”, dar a precizat ca sub nicio forma nu pune la îndoiala procedurile si activitatea DNA în ceea ce priveste cazul sau.
„Eu nu ma joc cu viata politica si cu activitatea publica. Nu pot sa ma prezint în fata cetatenilor sa le cer votul cât timp sunt într-o ancheta penala.

Îmi retrag candidatura pentru ca nu pot sa periclitez sansele PNL de a câstiga Primaria Capitalei. (…) Nu am dezamagit deocamdata pe nimeni. În 25 de ani nu am fost niciodata banuit de fapte de coruptie. Când am venit la DNA nu stiam toate aceste detalii. PNL va decide pe cine va sustine de acum”, a declarat politicianul.
Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Ludovic Orban, a fost chemat luni, la ora 15:00 la sediul Directiei Nationale Anticoruptie. Anuntul a fost facut chiar de politician, într-o postare pe Facebook.
„Astazi ma voi abate de la programul obisnuit, nu particip la nicio întalnire cu alegatorii, nu particip la nicio emisiune, nu ma întâlnesc cu specialisti independenti pentru finalizarea programului pentru bucuresteni, astazi am aflat ca trebuie sa fac altceva. La ora 15:00 voi fi prezent la sediul DNA, unde am fost invitat. Astept curios sa aflu care sunt motivele pentru care am fost convocat”, a scris Orban pe Facebook.
La intrarea în sediul DNA, Orban a declarat ca nu îi este frica de discutiile cu procurorii si ca a fost citat de un ofiter de politie judiciara. Parlamentarul a tinut sa mentioneze si ca tot ceea ce a câstigat de-a lungul timpului a câstigat prin munca cinstita si în baza legii.
„Nu îmi este teama, am în spate 25 de ani de cariera în viata publica în care nu am fost niciodata nici macar banuit de implicare în vreo fapta de coruptie, în care nu am încalcat legea si tot ce am câstigat, am câstigat pe munca mea. Nu este o citatie, este o invitatie”, a declarat Ludovic Orban.

Candidatul Partidului National Liberal la Primaria Capitalei nu a vrut sa spuna în ce calitate a fost chemat de procurorii DNA la sediul institutiei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*