Ultimele stiri

Lukoil anunță azi dacă închide rafinăria Petrotel

Compania Lukoil ar urma să anunțe azi dacă va închide rafinăria Petrotel de la Ploiești. Şeful rafinăriei a spus că a fost încheiată o înţelegere cu procurorii, dar nu a dat detalii.

Conducerea Lukoil e nemulţumită că sechestrul a fost ridicat doar parţial, adică doar de pe conturi. Rămân blocate stocurile strategice de ţiţei şi produse petroliere ale Petrotel, respectiv 100.000 tone ţiţei şi circa 60.000 tone de benzină şi motorină, precum şi tot patrimoniul rafinăriei, informează Digi24.ro.

Președintele Traian Băsescu a cerut joi Guvernului să fie pregătit să preia rafinăria și a avut comentarii foarte acide la adresa companiei. Șeful statului consideră că ameninţarea ruşilor de retragere este inadmisibilă.

Şeful statului a cerut Guvernului să preia Petrotel, dacă Lukoil nu reia activitatea.

Potrivit aceleași surse, Valentin Ionescu, fost ministru al Privatizării, explică procedura: „Pentru ca statul să preia prin expropriere rafinăria, trebuie prin OUG modificată legea 33 din 1994. Efectul exproprierii presupune transferul dreptului de proprietate la statul roman. Din acel moment, se intră în litigiu, dacă fostul proprietar nu acceptă despăgubirile evaluate de către stat și foarte probabil că se va întâmpla asta”.

„Vom lua toate deciziile necesare pentru a salva locuri de muncă și pentru a avea încasările legale la buget, însă asemenea lucruri se discută serios, deciziile se iau pe baza unei analize, făcute de specialiști, nu la nervi, la tulburare, nu în scop politic sau electoral”, a declarat premierul Victor Ponta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*