Ultimele stiri

Lumea teatrului românesc este în doliu! Actorul timișorean Traian Buzoianu a MURIT

traian buzoianu

Actorul Traian Buzoianu, una dintre cele mai îndrăgite figure ale Teatrului Național Timișoara, a pierdut lupta cu moartea, sâmbătă, la vârsta de 66 de ani.

„Titi a plecat. S-a dus să facă alte lumi să râdă şi să se bucure de marele lui talent. Dar pe noi, cei de-aici, în această sâmbătă însorită de martie Traian Buzoianu ne-a părăsit. Unul dintre marii actori comici ai României, una dintre cele mai iubite figuri ale Teatrului Naţional din Timişoara, timp de aproape patru decenii  Traian Buzoianu şi-a regalat publicul cu acel umor hâtru care i-a marcat creaţia cu o tuşă inconfundabilă. Traian Buzoianu a oferit scenei timişorene câteva dintre cele mai fulminante personaje comice ale istoriei sale”, se spune în comunicatul Teatrului Naţional din Timişoara,

Traian Buzoianu s-a născut pe 28 aprilie 1947 la Meteleu, judeţul Buzău şi a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti. De atunci, Teatrul Naţional din Timişoara l-a adoptat pe Titi Buzoianu, iar el, la rândul lui, a adoptat Teatrul Naţional.  Înmormântarea va avea loc luni, la cimitirul din Calea Lipovei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*