Ultimele stiri

„Luminează oraşul prin tine!” – sloganul candidaturii Timişoarei la titlul de capitală culturală europeană

timisoara primavara

Timişoara are slogan pentru candidatura orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, după ce a fost finalizat conceptul candidaturii. Este vorba despre Shine your light – Light up your city! – adică „Luminează oraşul prin tine!”. Acesta a fost ales în urma unui proces complex de consultare şi participare din partea cetățenilor, autorităților, instituțiilor și operatorilor de cultură independenți, artiștilor, instituțiilor de învăţământ, reprezentanţilor industriilor creative, mediului economic și politic. Asociaţia aajuns la acest concept după patru ani.

„S-a constatat că Timişoara – oraş care face parte din reţeaua oraşelor construite pe baza valorilor Iluminismului şi primul oraș din Europa cu iluminat electric stradal – este un catalizator şi un punct emergent de răspândire a valorilor civice şi culturale. Aceste valori înrădăcinate și în trecutul orașului se regăsesc acum printre principiile care stau la baza UniuniiEuropene de astăzi”, transmite Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană.

“Suntem pe ultima sută de metri înainte de depunerea dosarului de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii pe data de 10 octombrie 2015. Suntem încrezători că ‘Shine your light – light up your city!’ ‘Luminează oraşul prin tine!’ reprezintă spiritul urbei, așa cum a fost descoperit și definit de timișoreni, fiind elementul central sub egida căruia s-a elaborat dosarul pentru concurs.Propunerea noastră pentru programul de Capitală Europeană a Culturii este ca fiecare dintre noi să își găsească propria energie și resursele interioare pentru a se implica în viața orașului și pentru a aduce o schimbare pozitivă atât în comunitate, cât şi la nivel european”, spune Simona Neumann, director ATCCE.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*