Ultimele stiri

Luna februarie le-a adus 5700 de amenzi șoferilor timișoreni

politie

În luna februarie, poliţiştii rutieri au aplicat 5700 de sancţiuni contravenţionale şi au reținut în vederea suspendării 564 de permise de conducere.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 77 de dosare penale șoferilor depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu mașini neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate 5700 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 2255 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse şi 721 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
De asemenea, au fost sancţionaţi 600 de pietoni şi 163 de biciclişti/ mopedişti.

În același timp, au fost reţinute în vederea suspendării 564 de permise de conducere, 278 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 109 pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, 38 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 35 pentru nerespectarea semnificaţiei luminii de culoare roşie a semaforului electric, 33 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi 18 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 135 de certificate de înmatriculare.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*