Ultimele stiri

Macovei: Cer demisia lui Vosganian din Senat, să poată fi cercetat

Monica Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut senatorului Varujan Vosganian să îşi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, ea considerând că plecarea acestuia din PNL nu este suficientă în condiţiile în care a rămas cu imunitatea parlamentară.

Monica Macovei a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că reacţia PNL în cazul Vosganian a fost „tardivă şi moale”.

„Există bariera Parlamentului, care câteodată se ridică, altădată rămâne lăsată. Sunt supărată pentru cazul Vosganian, că iar s-a respins în Senat cererea de ridicare a imunităţii pentru cercetare. Este inadmisibil aşa ceva, reacţia PNL a fost tardivă şi moale. Gorghiu i-a cerut să-şi dea demisia din partid, şi preşedintele Iohannis a avut o reacţie tardivă, nu s-a întâmplat nimic. Vosganian a rămas cu imunitate, nu poate fi cercetat, este senator în continuare. Soluţia corectă este să îşi dea demisia din Senat pentru a putea fi cercetat, demisia din partid nu înseamnă nimic, şi îi cer acest lucru. PNL să facă o anchetă internă şi să îi dea afară din partid pe cei care au votat împotriva ridicării imunităţii lui Varujan Vosganian”, a spus Macovei.

Aceasta a afirmat că doreşte să tragă un semnal de alarmă în legătură cu decizia de săptămâna viitoare în cazul lui Borbely Laszlo, în care se cere aviz de cercetare ca fost ministru.

„Am auzit despre o înţelegere secretă între PNL şi PSD pentru ca în plen să se respingă ridicarea imunităţii pentru cercetarea lui Borbely. Poate prevenim acest lucru. Trebuie să avem în vedere pe toţi din UDMR care, probabil, au dublă cetăţenie, şi sunt cercetaţi, să nu ne trezim că Borbely nu va mai fi în ţară când i se ridică imunitatea. Există mijloace legale, interdicţia de părăsire a ţării”, a afirmat Monica Macovei.

Europarlamentarul a adăugat că, în momentul de faţă, „se vede puroiul din clasa politică”. Mai multe AICI .

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*