Ultimele stiri

Magistrala de metrou Timișoara, UN MIT…unul realizabil, poate

Metrou

Nu se va face magistrală de metrou prea curând la Timișoara, dar primii bani în acest proiect vor fi investiți în lunile ce urmează. Asta pentru că municipalitatea vrea să realizeze studiul de fezabilitate pentru demararea unui astfel de proiect.

Chiar dacă presa națională a abordat de curând, din nou, subiectul realizării unei linii de metrou în 2015 la Timișoara, informația nu a fost una completă. De fapt, în 2015 va fi realizat doar studiul de fezabilitate al proiectului, susține primarul Nicolae Robu. În momentul de față se pregătesc licitațiile pentru firma care va urma să realizeze studiul, iar costurile nu se cunosc încă.

„Erau cuvintele mele, dar nu erau de acum, erau din 2013. Vă spun că întâmplător nu e lipsită de temei reabordarea subiectului pentru că am dat undă verde pentru contractarea studiului de fezabilitate”, a explicat situația primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Banii sunt, însă, problema principală în realizarea acestui proiect, care pentru primarul Nicolae Robu a devenit un fel de deziderat, discutând deja cu specialiști din Barcelona despre posibilitatea realizării lui. Primăria nu-și permite să plătească o astfel de lucrare, iar fondurile europene obișnuite nu ar fi suficiente. Singura posibilitate ar fi contractarea unor fonduri speciale venite direct de la Bruxelles.

„Problema este aceea a asigurării fondurilor. Nu putem face așa ceva pe venituri proprii, nici pe fondurile europene obișnuite nu putem face, dar nu exclud accesarea unor fonduri speciale. Prima condiție este să aibă studiul de fezabilitate, și de aceea am și dat drumul acestui studiu”, a mai explicat edilul.

Într-un viitor îndepărtat, atunci când timișorenii se vor putea plimba cu metroul, acesta va urma următoarea rută: Gara de Nord – Iulius Mall – Gara de Est – Gradina Zoologică – Aeroport

1 Commentariu pe Magistrala de metrou Timișoara, UN MIT…unul realizabil, poate

  1. Bani aruncati pe apa Sambetei. Cineva trebuie sa mai castige ceva bani si atunci primaria pune de un studiu de fezabilitate, care va ramane abandonat o vreme, apoi se va constata ca este vechi si ca trebuie actualizat sau facut un altul. La fel se intampla si la autostrazi sau la alte proiecte.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*