Ultimele stiri

MAI: Mai mulți cetățeni unguri au interdicție de a intra pe teritoriul României

ungaria,tinutul secuiesc

Autorităţile române au decis interzicerea intrării în ţară a unor cetăţeni ungari din patru formaţiuni, inclusiv Jobbik. Conform MAI urmează să fie făcute demersurile necesare pentru ca aceştia să fie declaraţi indezirabili.

”În urma activităților de evaluare a riscurilor la adresa ordinii publice și a securității naționale, în conformitate cu dispozițiile legale, respectiv a legislației comunitare, autoritățile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării producerii unor evenimente de natură a afecta ordinea publică și securitatea națională. Astfel, a fost instituită măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României și s-a solicitat instanței competente declararea ca indezirabil pentru un număr de cetățeni ungari care desfășoară în țara noastră activități cu caracter extremist în favoarea organizațiilor Noua Gardă Ungară, Mișcarea de Tineret din cele 64 de comitate, Oastea Haiducilor și Jobbik. Despre aceștia s-a stabilit cu certitudine că sunt implicați în activități a justifica măsurile dispuse în condițiile legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, la acest moment, MAI se află într-o procedură de informare a autorităților ungare, ”pentru a avea certitudinea că persoanele vizate sunt informate”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*