Ultimele stiri

Mai multă siguranță în școlile din Timișoara. Poliția Locală a demarat un program de educație preventivă în unitățile de învățământ.

educatie preventiva

Poliția Locală Timișoara a demarat începând de astăzi un amplu program de educație preventivă în unitățile de învățământ preuniversitar. Polițiștii își propun să le explice elevilor care sunt faptele la care sunt expuși atât în incinta școlilor, cât și în afara acestora.

Printre temele de discuție pe care polițiștii locali le vor dezbate cu elevii se numără: furturile, distrugerile, lovirile și alte violenţe între elevi sau între elevi și persoane din exteriorul unităţilor de învăţământ. De asemenea, amenințările, bandele de cartier, pătrunderea în unitățile de învățământ a persoanelor care nu au legătură cu școala, consumul de droguri și consecințele tuturor acestor fapte.

Astăzi, polițiștii locali au fost prezenți la Liceul Economic F.S. Nitti, unde mai multe clase de elevi au dezbătut aceste probleme cu oamenii legii, urmând ca pe viitor să se desfășoare astfel de întâlniri la toate unitățile arondate.

În scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar, Direcției Poliția Locală i-au fost arondate pentru supraveghere un număr de 10  unităti de învătământ. Așadar, proiectul vine ca urmare a acestei decizii.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*