Ultimele stiri

Mai multe femei din Alianța Creștin-Liberală Timiș au mers la Gataia pentru a ajuta timișenii încercați de inundații

Mai multe membre ale organizațiilor liberale și democrat-liberale din Timiș au organizat astăzi, la Gătaia, o acțiune de ajutorare a timișenilor încercați de inundațiile din ultimele zile. Doamnele din Alianța Creștin-Liberală Timiș au mers în peste 20 de case de pe trei străzi din Gătaia, cele mai grav afectate de revărsarea apelor. Donațiile au constat în medicamente, apă minerală și plată, dulciuri, dar și spray-uri pentru combaterea țânțarilor.

“Am predat medicului de gardă de la Gătaia mai multe tipuri de siropuri, pentru că acum cei mai sensibili sunt copiii, antibiotice, picături pentru ochi, antialergice, antidiareice, supozitoare de febră, produse pentru eventuale conjunctivite. Cele mai necesare sunt siropurile, în caz de boli diareice sau infecții contagioase și enteroviroze.  I-am sfătuit pe oameni să nu folosească în următoarea lună de zile apa de la rețea pentru că pânza freactică este infiltrată cu nitrați și nitriți, sunt multe silozuri agricole în jur. Au fost foarte deschiși și au înțeles că nu pot nici să spele legumele și fructele cu acea apă ori să mânânce din legumele care au fost acoperite de ape”, a spus medicul Georgeta Rus, inițiatoarea acțiunii.

“Săptămâna viitoare vom merge cu ajutoare și medicamente şi în celelalte două localităţi sinistrate: Denta şi Roviniţa Mare. Oamenii ne-au primit cu bucurie, ne-au povestit cum s-a întâmplat totul, cum în câteva zeci de minute erau acoperiți de ape. Din fericire, apa s-a retras destul de repede de data aceasta. Vom încerca să sprijinim și comunitatea locală pentru a realiza diguri de apărare împotriva apelor, prin fonduri europene”, a declarat dr. Olimpia Oprea.

Alături de cele două doamne, la Gătaia, au fost și Sorina Ciurlea, Elena Samoilă, Elisabeta Kovacs, Daniela Mariș și Doina Schedan.

Cetățenii care doresc să îi ajute pe bănățenii din aceste zone o pot face începând de luni. Sunt acceptate doar donații de apă minerală sau plată, precum și haine sau lenjerii de pat, care trebuie să fie curate. Donațiile se strâng la sediul PD-L Timiș, de pe str. Mărășești nr. 9, vizavi de Parcul Botanic, între orele 10 – 16.

1 Commentariu pe Mai multe femei din Alianța Creștin-Liberală Timiș au mers la Gataia pentru a ajuta timișenii încercați de inundații

  1. CE MAI ? tiganie romaneasca .trebuia sa se laude .altii ,persoane fizice ,care au facut case ,au facut donatii de zeci de mii de euro ,au construit biserici ,samd ,au ramas ANONIMI.tatele astea au dus nimicuri si acuma se lauda , se fotografiaza ,doar,doar mai castiga un vot .RUSINE !

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*