Ultimele stiri

Mai multe monumente din Timişoara au fost reabilitate. Ce schimbări au fost făcute

Viceprimarul Traian Stoia are de câteva săptămâni, sub jurisdicţia sa, şi monumentele din oraş, iar acesta a considerat că reabilitarea unora dintre ele era necesară.

Astfel, Monumentul Eroilor, Monumentul Ostaşului Român şi Monumentul Crucificarea din Piaţa Victoriei au beneficiat de câteva reabilitări. Viceprimarul Stoia a afirmat că în ceea ce priveşte Monumentul Eroilor, construit în anul 1996, a fost nevoie de repararea soclului şi a mai multor plăci. De asemenea, acesta a fost curăţat.

rsz_1_monumentul_eroilor_sagului_2

De o reabilitare similară a avut parte şi Monumentul Ostaşului Român, unde soclul a fost reparat, iar plăcile de marmură sparte au fost înlocuite cu unele noi. În ceea ce priveşte monumentul din Piaţa Victoriei aici a fost nevoie de o curăţare temeinică pentru că era acoperit de excremente de porumbei.

rsz_3_monumentul_crucificarii_piata_victoriei_18

rsz_2_monumentul_ostasului_roman_parcul_central_8

Viceprimarul a afirmat că nu a fost nevoie de fonduri foarte mari pentru reabilitări, dar că, iniţial, s-au cerut sume considerabile.

„La Calea Şagului, la Monumentul Eroilor, 6000 de lei s-a cerut, dar după aia am căutat altul. Ăsta s-a descalificat din prima, că a spus cifra!”, a declarat Traian Stoia.

De asemenea, viceprimarului îi surâde şi ideea de a muta mai multe monumente în aceeaşi piaţă: „Ideea mi se pare ok. Uitaţi-vă la Arad, o serie de monumente au fost grupate într-o piaţa, chiar dacă s-a produs puţină vânzoleală pe acolo. Noi nu trebuie să fim, sau nu, de acord cu istoria noastră. Niciodată nu vom avea unanimitate pe o anumită problemă. Se zice că şi în familie, dacă e unanimitate ceva e suspect. Avem un trecut şi trebuie să îl acceptăm fie că ne place sau nu”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*