Ultimele stiri

Mai multe șanse pentru absolvenții Universității Politehnica din Timișoara de a-și găsi un loc de muncă

universitatea politehnica timisoara

Absolvenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara au mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă în domeniul în care au învățat. Și asta pentru că reprezentanții instituției timișorene anunță că încearcă să orienteze programele de studiu pe realitatea economică regională.

În cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană, astăzi, la Universitatea Politehnica, s-a desfășurat primul workshop dedicat actualizării programelor de studiu. Universitatea timișoreană își propune revizuirea și actualizarea a șase programe de studii, două de licență (Electronică Aplicată și Inginerie Electrică) și patru programe masterale (Sisteme robotice cu inteligenţă artificială, Ingineria sistemelor de propulsie pentru autovehicule, Master of software engineering și Automotive embedded software).

Analiza și revizuirea programelor de studii se realizează împreună cu experți din companiile reprezentative din zona de vest a țării. În acest sens, după două întâlniri de cunoaștere reciprocă și de prezentare a actualelor programe, precum și a așteptărilor companiilor în termeni de competențe și cunoștințe, au urmat vizite ale experților UPT în companiile partenere, vizite ce au avut ca scop cunoașterea realităților din diverse departamente și compartimente ale companiilor, respectiv informarea despre așteptările acestora de la un absolvent UPT.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*