Ultimele stiri

Mai multe șanse pentru studenții de la Facultatea de Economie din UVT de a-și găsi un loc de muncă. Cum îi sprijină o firmă bancară

uvt

Universitatea de Vest din Timișoara și o firmă bancară au semnat un parteneriat strategic pe o perioadă de doi ani, scopul acestei colaborări este creșterea competențelor practice ale studenților și dezvoltarea unui cadru mai larg pentru dezvoltarea personală și profesională a studenților.

Primul proiect important este dezvoltarea unui masterat de banking în cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, în cadrul căruia studenții vor căpăta, pe lângă cunoștințele teoretice și competențe practice, din interacțiunea cu specialiștii băncii și din programele de practică în companie.

Parteneriatul a fost dezvoltat cu scopul principal de a crea proiecte care să ajute la dezvoltarea abilităților practice ale studenților pentru o mai ușoară integrare a acestora în piața muncii, însă urmărește și creșterea competitivității la nivel internațional prin adaptarea curriculei la piața actuală și la nevoile ei.

Pe parcursul acestei colaborări urmează să se dezvolte stagii de practică anuale pentru studenți, iar angajații companiei vor participa la cursurile, conferințele și dezbaterile organizate de Universitate și vor încerca să fie mentori pentru studenții Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor, ceea ce urmărește creșterea gradului de angajabilitate a studenților timișoreni în mediul bancar.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*