Ultimele stiri

Mai mulţi arbori de pe malurile Begăi vor fi tăiaţi. De ce a luat primarul această decizie

Mal Bega

Primăria Timişoara trebuie să o ia de la capăt în ceea ce priveşte pistele de biciclişti şi aleile pietonale de pe malurile Begăi. Acestea sunt mult prea înguste pentru a fi într-adevăr utilizabile, iar acum trebuie refăcute. Nicolae Robu a găsit însă o soluţie prin care să facă mai mult loc atât pentru pietoni, cât şi pentru biciclişti.

Primarul a declarat că trebuie tăiaţi mai mulţi copaci de pe malurile râului, astfel încât să se poată lărgi pistele şi aleile. Acesta a afirmat că lucrările au fost aprobate astfel, tocmai pentru că responsabilii pentru acest proiect nu au mai aşteptat avizul tăierii copacilor.

„Când se trece la punerea în practică, atunci se văd anumite lucruri. La malurile Begăi nu e frumos nici măcar în planşă. Vă spun unde au apărut probleme. Pentru a nu se tergiversa pierderea de avize, s-au acceptat soluţii mai simple care nu vizau tăierea unor arbori. Eu zic că nici în tăierea de arbori fundamentalismul nu este bun. E vorba despre arbori bătrâni pe care un om mai voinic îi poate trânti fără probleme. Nu e normal să dai peste cap un proiect pentru că s-au pus, cu 50 de ani în urmă, câţiva pomi. Şi e vorba de pomi care nu au o valoare specială. Nu au asociere cu vreo personalitate sau cu vreun eveniment.”

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*