Ultimele stiri

Mai mulți bani pentru spitalele din Timiș, astfel încât pacienții să fie tratați GRATUIT atunci când sunt internați

cjas timis

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a suplimentat la începutul acestei luni, fondurile destinate spitalelor cu care se află în relaţie contractuală. Astfel, a fost aprobată suma de aproape 30 de milioane de lei pentru bugetul aferent spitalelor din judeţ. Banii respectivi sunt alocaţi pentru luna decembrie a anului în curs.

Odată cu această suplimentare, CJAS Timiş doreşte să preîntâmpine eventualele probleme ce pot apărea în actul medical şi să faciliteze accesul asiguraţilor la servicii medicale de calitate.

„Totodată, CJAS Timiş atrage atenţia managerilor de spital că bugetele au crescut semnificativ faţă de anii anteriori, fiind suficiente şi că au obligaţia de a garanta dreptul pacienţilor de a beneficia în mod gratuit, pe perioada internării, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afecţiunilor de care suferă”, anunță reprezentanții instituției.

Anul trecut, bugetul spitalelor a fost de 343 de milioane de lei, iar în 2014, bugetul unităților medicale din județul Timiș este de 381 de milioane de lei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*