Ultimele stiri

Mai mulți bani pentru spitalele din Timiș de la Casa de Sănătate. Care este motivul

spitalul judetean timisoara

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş a încheiat, de la 1 iulie, contracte cu 22 de spitale, în urma procesului de contractare. Pentru a veni în sprijinul asiguraţilor, sumele alocate furnizorilor de servicii medicale spitaliceşti au crescut comparativ cu anul trecut, tocmai pentru a asigura o bună desfăşurare a actului medical.

Astfel, bugetul alocat în acest an spitalelor din judeţ înregistrează o creştere a fondurilor cu aproximativ 15 milioane de lei, faţă de cel alocat iniţial în anul 2013.

„Considerăm, că fondurile spitalelor sunt suficiente pentru ca pacienţii să nu fie obligaţi să-şi cumpere, pe perioada internării, medicamente sau materiale sanitare. Ca exemplu în acest sens stă şi bugetul alocat spitalelor pentru perioada ianuarie-septembrie 2014,  suma fiind de aproximativ 276.535.694,71 lei comparativ cu bugetul alocat spitalelor în 2013 de 261.387.501,77 lei”, a declarat Victor Dumitraşcu,  președintele CJAS Timiş.

Mai mult, pentru   diminuarea  riscurilor de fraudare a bugetului şi  pentru a preîntâmpina  utilizarea neraţională a fondurilor  alocate către spitale, CJAS Timiş a procedat la elaborarea unui model de declaraţie  ataşat obligatoriu la foaia de observaţie, care trebuie completat de toţi pacienţii internaţi, (în declaraţie se specifică dacă pe perioada internării au achiziţionat din buzunarul propriu medicamente, materiale sanitare sau investigaţii paraclinice).

În acest an, Spitalul Județean Timișoara a primit 82,7 milioane d elei, cu aproape cinci milioane mai mult față de anul precedent, Spitalul Municipal Timișoara, 64,6 milioane de lei, mai mult tot cu cinci milioane față de 2013, iar Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, 35,6 milioane de lei, cu 2,6 milioane de lei mai mult față de 2014.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*