Ultimele stiri

Mai mulţi procurori din Timişoara au cumpărat ilegal de la Stat case, la preţuri mici

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Vasile Bâc, şi actualul procuror-șef al DNA Timișoara, Tamaș Shiffbeck au cumpărat ilegal de la Stat case, la preţuri mici.

Corpul de Control al Guvernului a descoperit că procurorii au intrat în posesia unor apartamente de la Stat în baza legii 112, din anul 1995, care permitea vânzarea apartamentelor aflate în proprietatea Statului către chiriașii care le ocupă, ei obţinând apartamentele deşi nu erau chiriaşi în momentul în care legea a intrat în vigoare.

„Printre cei care au cumpărat de la primărie apartamente, deși nu erau chiriași la momentul intrării în vigoare a legii, se numără prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș, Vasile Bâc, dar și actualul procuror-șef al DNA Timișoara, Tamaș Shiffbeck. Documentele arată că Shiffbeck a devenit chiriaș în 22 noiembrie 1999 și a cumpărat apartamentul două săptămâni mai târziu, în 9 decembrie 1999. Pentru apartamentul situat pe strada Mureș, cu trei camere și o suprafață de 62 de metri pătrați, a fost stabilit un preț de aproximativ 83 de milioane de lei vechi, echivalentul a 4.500 de dolari, la cursul de la data încheierii contractului. Potrivit contractului, prețul apartamentului a fost plătit în rate întinse pe 10 ani”, informează Redeșteptarea.

Potrivit aceleași surse, procurorii au putut achiziţiona apartamentele, deşi legea nu le permitea în mod normal, datorită unei „note” emise de comisia de aplicare a Legii 112, din cadrul Primăriei Timişoara, din care făceau parte Gheorghe Ciuhandu (primar), Nicușor Miuț (șeful Direcției de Patrimoniu), Vasile Tărciatu (consilier juridic) sau Liviu Barbu (șef al ADP).

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*