Ultimele stiri

Mai mulți studenți la UVT anul acesta! La ce facultăți au avut loc cele mai mari creșteri

universitatea de vest

UVT se va bucura de mai mulți studenți anul acest! Mai exact, în prima sesiune s-au înmatriculat cu 25 % mai multe persoane decat la admiterea din iulie 2014.

Practic, anul acesta, peste 3.300 de tineri au ales să studieze la UVT. Numărul este cu aproximativ 650 de persoane mai mare față de anul trecut, în aceeași perioadă.

 „Am înmatriculat simțitor mai mulți studenți față de anul trecut. Vorbim despre un merit al întregii comunități. Avem resurse umane de calitate, studenți care performează și ne reprezintă cu onoare în țară și peste graniță, investiții importante în procesul educațional, în stagii de pregătire practică și în infrastructura de cercetare. Toate, cumulat, dau încredere viitorilor studenți că au tot ceea ce le trebuie pentru a performa”, spune rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Cele mai mari creșteri ale numărului de studenți, de 30%, s-au înregistrat la Facultățile de Chimie, Biologie, Geografie – Economie și Administrarea Afacerilor – Litere, Istorie și Teologie – Matematică și Informatică – Sociologie și Psihologie. Facultățile de Științe, Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării și de Muzică au înregistrat creșteri de aproximativ 20%.

De menționat este faptul că numărul studenților va crește. Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă sesiune de admitere în perioada 7-20 septembrie.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*