Ultimele stiri

Mai o lună până la Festivalul Florilor de la Timișoara! Ce surprize pregătesc organizatorii și cum își propun să evolueze în anii ce urmează

florii

Cunoscut odinioară ca “Orașul Rozelor”, Timișoara va avea începând de luna viitoare un Festival al Florilor. Prima ediție a Timfloralis se va desfășura în perioada 22-24 mai și va aduce în prim plan, pe străzile din centrul orașului, porți și cupole de flori, dar și evenimente inedite.

Astfel, la sfârșitul lunii mai, perioadă desemnată cea mai potrivită pentru un asemenea festival, Piața Victoriei, dar și străzile Mărășești și Alba Iulia se vor umple de flori. Timișorenii se vor putea poza sub porți din roze și cupole, vor putea admira rochii făcute din flori, vor avea posibilitatea de a cumpăra diferite ornamente și, de asemenea, vor lua parte chiar și la demonstrații de gastronomie, tot cu flori, desigur.

Ideea înființării festivalului a pornit atunci când florarul Wilhelm Mühle, cel ce a amenajat Parcul Rozelor, a fost desemnat, post-mortem, cetățean de onoare al Timișoarei. Atunci, o rotiță s-a învârtit în mintea consilierilor locali PNL Adelina Tirziu și Ștefan Sandu și iată că, după un an și ceva, s-a decis. Timișoara va avea un festival al florilor: Timfloralis! Consilierii nu se așteaptă ca prima ediție a festivalului să fie una de anvergura festivalurilor consacrate din străinătate, dar sunt siguri că va fi pe placul timișorenilor și că, această primă ediție va reprezenta un bun punct pentru o evoluție în anii ce vor urma.

„Mai este doar o lună până la inaugurarea primei ediții a festivalului florilor Timfloralis Timișoara. Pornim cu gândul de a readuce orașului titulatura de Orașul Florilor. Știm că nu este ușor, știm că este nevoie de timp, multă muncă, o buna strategie și voința concretă de a atinge acest țel. Ne bucurăm de prima ediție și așteptăm în primul rând să învățăm pentru următoarele. Asemenea festivaluri se desfășoară în toate colțurile lumii aducând laolaltă zeci de mii de participanți. Nivelul la care s-a ajuns este deosebit, eforturile organizatorilor sunt pe măsură și fiecare eveniment și-a creat în timp o imagine proprie”, spune inițiatorul proiectului Ștefan Sandu care consideră că Timișoara nu se poate încă compara cu marile orașe ce au astfel de manifestații mai ales că acolo sunt implicați bani și de la sponsori privați. În orașul de pe Bega, Festivalul Florilor va fi realizat cu 300.000 de lei, bani proveniți de la bugetul local, dar organizatorii speră că, pe viitor, și aici se vor arăta interesați și investitori privați.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*