Ultimele stiri

Mai puține amenzi decât în mod normal pe șoselele din Timiș în weekend

poliția

Weekend bun pentru polițiștii de la Rutieră. Dacă în mod normal media de amenzi pe care o aplicau pe șoselele din Timiș în weekend pentru nerespectarea prevederilor legale era undeva la 600 de amenzi, se pare că în weekendul acesta numărul aproape s-a înjumătățit, find aplicate în jur de 350 de sancțiuni.

În perioada 03 – 05 octombrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 8 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 360 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 200 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 36  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 23 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*