Ultimele stiri

Mai puține infecții la Spitalul Județean Timișoara, în saloanele renovate

clinica de chirurgie vasculara

Mihai Ionac, șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, a reușit să reducă numărul infecțiilor intraspitalicești în clinica pe care o conduce, după ce a renovat mai mult de jumătate din saloane.

Înainte ca aceste saloane să fie renovate, în care sunt internați pacienți care au fost supuși unor intervenții chirurgicale, bolnavii erau cazați în spații învechite, care nu au mai fost reabilitate de ani întregi, plus că existau doar două toalete pe toată secția pe care le foloseau pacienții.

“Au scăzut infecțiile chiar și cu celebrul Clostridium, am avut cel mult doi pacienți de când am renovat saloanele. Înainte, trei sferturi din pacienți erau nevoiți să meargă la două vase de toaletă de pe secție, și astfel supunem pacienții la riscuri suplimentare. Dar prin aceste renovări, putem să le protejăm sănătatea”, a precizat Mihai Ionac.

Șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a reușit să renoveze trei saloane, iar încă trei vor fi reabilitate până la sfârșitul acestei luni, cu sprijinul comunității. Au mai rămas patru saloane de renovat în secția aflată la etajul 8 al Spitalului Județean Timișoara, pentru care nu există fonduri pentru a fi reabilitate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*