Ultimele stiri

Majoritatea locurilor la buget, ocupate la Universitatea de Vest din Timișoara. Când are loc cea de-a doua etapă de admitere

marilen pirtea

Mii de tineri care au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat au ales să urmeze studiile superioare la Universitatea de Vest din Timișoara. Potrivit reprezentanților instituției, nu mai puțin de 2.700 de studenți s-au înscris în cadrul admiterii din această vară la UVT, la cele 11 facultăți și 73 de programe de studiu.

La fel ca în anul precedent, candidații au fost nevoiți să susțină un examen de admitere, în funcție de specificul și alegerea fiecărei facultăți. Din cele 2000 de locuri disponibile la buge,t au fost ocupate 1700, locuri mai fiind disponibile la specializări de la Facultăți precum cele de Arte și Design; Chimie, Biologie, Geografie; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică şi Informatică; Muzică; Economie și de Administrare a Afacerilor; Sociologie și Psihologie; Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării.

În ceea ce privește locurile cu taxă, au fost ocupate peste 1000 din cele 3600 disponibile. Locurile bugetate rămase libere vin în întâmpinarea mai multor categorii de absolvenţi care sunt aşteptaţi la UVT: componenţi ai loturilor olimpice, absolvenţi de liceu cu rezultate remarcabile dar care din diverse motive nu au putut fi prezenţi la sesiunea de bacalaureat din luna iulie, tineri a căror situaţie materială nu le permite să urmeze studii superioare la forma cu taxă. Conştienţi de implicarea socială pe care trebuie să o aibă o instituţie de învăţământ superior, UVT pune la dispoziţia candidaţilor de etnie rromă un număr de 30 locuri cu finanţare de la buget.

Printre cele mai „râvnite” program de studiu s-au numărat cele în limbi străine, așa cum este programul de Informatică în limba engleză, unde locurile au fost ocupate în integralitate. Și la programele de studii de limbi moderne s-a înregistrat un număr mare de candidaţi, dar și cel de Design de la Facultatea de Arte, Drept, Economia comerțului, Informatică economică, Contabilitate și Informatică de gestiune, Economie și afaceri internaționale, Marketing.

O nouă etapă de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru locurile de la buget și taxă libere, se va desfășura în perioada 8 – 21 septembrie. Detalii suplimentare pot fi obținute pe pagina de internet a Universității, www.uvt.ro sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/uvtromania.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*