Ultimele stiri

Malaezia cere ajutor pentru localizarea avionului dispărut

Malaezia Airlines

Autoritățile malaeziene au informat că au contactat o serie de țări, majoritatea din sudul și centrul Asiei, pentru a participa la operațiunea de căutare a avionului companiei Malaysia Airlines, care a dispărut în 8 martie.

Printre guvernele cărora li s-a cerut ajutor se numără cele din: Bangladesh, Myanmar, Laos, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Turkmenistan, Uzbekistan și Franța, semnalează un comunicat de presă al Ministerului Transportului.

Australia, China, Indonezia, Tailanda și Vietnam participă deja la operațiunile internaționale de căutare.

Comunicatul precizează că s-au cerut, de asemenea, informații pentru localizarea avionului, printre care date obținute de țările respective prin satelit și radar.

Cererea de ajutor survine după ce investigațiile au confirmat că avionul companiei Malaysia Airlines și-a schimbat ruta în mod deliberat și s-a îndreptat spre vest, informează Agerpres.

Avionul care efectua cursa MH370 a decolat la 8 martie din Kuala Lumpur în direcția Beijing și a dispărut de pe ecranele radar după circa 40 de minute de la decolare. Avionul transporta 227 de pasageri, printre care șapte minori, și echipajul, format din 12 persoane.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*