Ultimele stiri

Malurile Begăi au fost reabilitate cu bani de la Uniunea Europeană. Ce speră președintele CJ Timiș, Titu Bojin FOTO

bega

Aproape 20 de milioane de lei – aceasta este suma pe care Administrația Bazinală de Apă Banat a obținut-o de la Uniunea Europeană pentru a reabilita malurile canalului Bega din zona Timișoarei. După un an de lucrări, proiectul a fost finalizat cu succes, iar astăzi a avut loc recepția lucrărilor, în prezența președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin.

Proiectul se numește „Refacere consolidări canal Bega în municipiul Timișoara, județul Timiș”, iar lucrările din cadrul acestuia au fost amplasate pe trei sectoare: pasarela de la Parcul Copiilor – U.H.E., pe lungimea de 4,7 kilometri, sector pod Modoș – pod Iosefin, pe lungimea de 3,6 kilometri, și sector zona U.H.E., sistematizare și amenajare bazin întoarcere, pe lungimea de 0,6 kilometri.

„Înainte de reabilitarea malurilor, peste tot aveam dale prăbuşite, grinzi de reazăm rupte, o serie de elemente care nu făceau deloc cinste oraşului Timişoara. Pe parcurs s-a realizat sectorul central, ca o necesitate de prim ordin, dar în paralel s-a elaborat studiul de fezabilitate şi pentru legarea întregului traseu urban al Canalului Bega de acel sector realizat. Avem 8,3 kilometri de mal, atât pe stânga, cât şi pe dreapta, în cadrul acestui obiectiv de investiţii şi 0,6 km bazinul de întoarcere. Lucrările au demarat la începutul anului trecut. Eram sceptici că vom putea să ne încadrăm în termenii contractuali, dar am terminat mai devreme, în doar 12 luni, nu în 20″, a afirmat Marius Perneac, manager de proiect în cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

„Ieşim, încet, înspre zona aval, spre ieşirea din Timişoara, suntem bucuroşi că lucrurile sunt puse la punct. Dacă ne uităm vizavi, aşteptăm cu interes lucrarea colegilor de la Primăria Timişoara pentru a putea avea cele şapte debarcadere pentru a putea urca şi coborî de pe vaporaşe. Rămâne un singur semn de întrebare pe care va trebui să-l rezolvăm: nodul hidrotehnic de la Sânmihai. Toată acestă frumoasă realizare trebuie încheiată cu posibilitatea tranzitării de la Sânmihai în aval cu vaporaşele”, a declarat și Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Foto: Constantin Duma

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*