Ultimele stiri

Mamografii gratuite pentru femeile sărmane din vestul ţării, la Timişoara. Ce acţiune are loc

cancer mamar

Mii de femei din vestul ţăriivor beneficia de mamografii gratuite, la Timişoara. Asta pentru că echipa campaniei Help25, a Asociaţiei OncoHelp, continuă să ducă la îndeplinire obiectivele propuse în urmă cu doi ani, unul dintre cele mai importante vizând oferirea de mamografii gratuite femeilor cu venituri reduse sau fără venituri din vestul ţării.

Astfel, pentru o mamografie efectuată contra cost, Asociația OncoHelp oferă cadou, unei femei defavorizate social, un voucher pentru o mamografie gratuită. Mai mult, persoana care își va face o mamografie contra cost poate alege cui să ofere cadou mamografia gratuită. Pentru început, au fost semnate convenții de colaborare cu DGASPC Timiș, AJOFM Timiș și Fundația „Pentru Voi”, primele doamne urmând să fie selectate dintre beneficiarele aflate în evidența acestor instituții.

Reprezentanții Asociației OncoHelp vor menține legătura constant cu reprezentanții celor trei instituții, urmând să ofere cu regularitate vouchere gratuite pentru realizarea de mamografii, acestea urmând să aibă ca și destinatare femeile aflate în centrele rezidențiale ale DGASPC Timiș, femei care sunt în evidența AJOFM Timiș ca fiind șomere și fără venituri, precum și beneficiare ale Fundației „Pentru Voi”.

„Această acțiune are o durată de şase luni, timp în care ne dorim ca un număr cât mai mare de femei defavorizate să beneficieze de o mamografie gratuită. Campania „Help25” a demarat în 1 octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesară achiziţionării unui mamograf”, transmite Asociaţia OncoHelp.

afis

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*