Ultimele stiri

Managerul Spitalului de Copii din Timișoara așteaptă, în continuare, bani de la Ministerul Sănătății pentru realizarea noului corp de clădire

spitalul de copii

Doar cinci milioane de lei, la fel ca în 2014, a decis Ministerul Sănătății să aloce și în acest an pentru lucrările începute la noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

La fel ca primarul Nicolae Robu, managerul Ovidiu Adam speră că Ministerul Sănătății va aloca sume mai mari astfel încât construcția imobilului să poată fi dusă la bun sfârșit. Mai ales că valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 100 de milioane de lei.

Potrivit directorului unității medicale, după ce corpul B va fi finalizat, care va avea opt niveluri, Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” va deveni cel mai bun spital de pediatrie din România, în acest moment se află pe locul al doilea.

„Spitalul de Copii trece prin transformări majore, unele involuntare, respectiv retrocedări de clădiri și evaluări, altele pe care le dorim și ni le-am propus, ce vizează creșterea calității actului medical. Suntem în construcție cu noul corp, este o dorință a noastră mai veche care, în sfârșit, de materializează. Va fi un spital al secolului 21, cu dotări de excepție, sperăm noi. E o mândrie că am putut să începem lucrul acesta, cu ajutorul autorităților locale, dar și al Ministerului Sănătății. Chiar dacă pentru început au fost alocate sume mai mici, noi sperăm ca finanțarea să continue și cu sume mai mari, dar și pentru dotările necesare”, a explicat Ovidiu Adam.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*