Ultimele stiri

Mâncare de ţelină cu carne de porc

mancare de telina

Ingrediente

400 g carne de porc
1 rădăcină ţelină mărişoară
2 cepe
2 linguri ulei
2 linguri bulion
½ linguriţă boia dulce de ardei
200 ml supă de oase
1 foaie de dafin
cimbru
pătrunjel verde
sare
piper

Mod de preparare

Tai carnea bucăţi potrivite pe care le rumeneşti în două linguri de ulei, pe toate părţile. Adaugi ceapa tocată mărunt şi o lingură cu supă de oase. Le laşi să fiarbă împreună până când se în moaie ceapa şi devine galbenă. Adaugi în cratiţă şi ţelina curăţată şi tăiată cuburi, torni restul supei, acoperi şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa 35 minute.

După ce carnea şi ţelina s-au pătruns, adaugi dafinul, cimbrul, boiaua şi bulionul desfăcut cu puţină apă caldă. Potriveşti gustul de sare şi piper şi dai cratiţa la cuptor 10 minute ca să capete un aspect frumos. O aduci la masă decorată cu pătrunjel, alături de salată de varză murată sau murături asortate, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*