Mâncărică de cartofi
Ingrediente
700 g carne de porc
1 ceapă
4 cartofi
1 praz
4-5 roşii bine coapte
1 lingură pastă de tomate
1 legătură
pătrunjel
sare
piper
ulei
Mod de preparare
Se spală carnea, se taie bucăţi potrivite şi se rumenşte în ulei. După ce s-a albit, se pune o ceşcuţă de apă, sare, piper, se acoperă cu capac vasul şi se lasă să fiarbă la foc mic circa 20 de minute. SE curăţă cartofii, se spală şi se taie în patru.
Ceapa se toacă mărunt, iar prazul se taie bucăţi mai mari, după care se călesc ăn ulei şi se toarnă peste carne. Se adaugă cartofii, se mai fierbe până se înmoaie aceştia, apoi roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate cubuleţe şi pasta de tomate. Se mai lasă 10 minute.
Când este gata, se presară pătrunjelul tocat fin, scrie Click.
Scrie un comentariu