Ultimele stiri

Mâncărurile tradiționale din Banat, și în restaurante

piersici

Vești bune pentru turiștii care vizitează Banatul istoric, din România sau Serbia. Inițiatorii unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană au realizat o serie de cercetări în teren, în Banat, pentru a afla dacă se mai păstrează obiceiurile și tradițiile, ce meșteșugăresc oamenii, ce gătesc, dar mai ales care sunt obiectivele turistice, astfel încât turismul rural să poată fi dezvoltat.

Mai mult, s-a ajuns la concluzia că în Banat se gătesc o mulțime de rețete tradiționale, care ar trebui să ajungă și în restaurante, dar și într-o carte de bucate, care va fi editată la finalul proiectului, adică în cel mult un an.

“În cadrul cercetării pe teren am descoperit sute de rețete tradiționale în Banatul istoric, sunt numeroase rețete de bucătărie și informații despre produsele din această zonă pe care vrem să le cuprindem într-o carte de bucate. Dacă mergem într-un restaurant și încercăm să găsim ceva tradițional, rar vom avea o ofertă. Vrem să convingem patronii de restaurante să aibă în meniuri acele mâncăruri tradiționale”, a precizat Corina Răceanu, de la Institutul Intercultural Român din Timișoara.

Printre mâncărurile tradiționale din Banat care ar putea ajunge pe masa clienților din restaurante se numără zeama de tăiței, prăjituri ca nucile sau piersicile, dar și o băutură cu totul specială, țuica de smochine.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*