Ultimele stiri

Manechine medicale pentru Universitatea de Medicină din Timișoara. Cât de folositoare sunt pentru studenți

manechin medical

Studenții mediciniști de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vor exersa pe manechine medicale, în perioada următoare. Astfel, tinerii care visează să devină medici vor învăța mai bine să realizeze intervenții chirurgicale.

Anunțul a fost făcut de Eugen Teodorescu, ministrul Fondurilor Europene, la Cluj-Napoca, care a precizat că vor fi achiziționate din bani europenei manechine medicale pentru toate zece universități de medicină din România.

„În Romania, medicii operează direct pe oameni, fără să aibă practica aferentă în afară de cadavre. Dar cadavrele nu țipă daca ai mers pe invers. În Anglia, de exemplu, nu ai voie să operezi pe om până nu ai un număr de ore pe un simulator. Și sunt niște manechini cu senzori, simulatoare, pe care se operează de către cei de la UMF-uri, studenții. Vom dota cele zece UMF-uri din țară, vom face un proiect pe POS-CCE, așa cum am făcut și partea de angiografe. Deci, punem bani tot din POS-CCE, dotăm cele 10 UMF-uri cu astfel de echipamente -nu sunt scumpe, circa 100.000 de euro un astfel de echipament”, a explicat Eugen Teodorovici.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*