Ultimele stiri

Manifestul lui Mihok despre lista medicamentelor gratuite şi compensate (P)

Ciprian Mihok

 

Ciprian Mihok, candidatul PNŢCD la funcţia de deputat al Colegiului 3, a lansat un manifest pe tema medicamentelor gratuite şi compensate.

Oameni buni,

Lista de medicamente gratuite şi compensate = lista ruşinii, a incompetenţei, a birocraţiei, a nepăsării şi a ignoranţei faţă de pacient. Sunt revoltat de nonşalanţa cu care „specialiştii” dezbat de şapte ani o listă care ar putea creşte şansa şi calitatea vieţii pacienţilor români. Este o formă de umilinţă la adresa oamenilor bolnavi, un test de rezistenţă pe care tineri, bătrâni, copii, adulţi, îl trec în fiecare zi fără să aibă puterea să-l înfrunte. Este un soi de tortură aplicată celor care au probleme de sănătate. Suferinţa generată este greu de calculat. Familii întregi sunt afectate de lipsa tratamentelor sau de costurile lor exorbitante: când nu au copiii suferă părinţii şi bunicii, când nu au bunicii suferă copiii şi nepoţii. E cumplit să-i vezi pe pensionari că-şi cheltuiesc întreaga pensie pe medicamente sau că se împrumută să le cumpere. E diabolic să nu le oferi copiilor tratamente noi care să le salveze viaţa. Noi românii aşteptăm mai mult de cinci ani să primim medicamente noi în timp ce pacienţii din ţările vest-europene primesc gratuit sau compensat un tratament inovator chiar în anul în care acesta a primit aprobarea de punere pe piaţă. În SUA au fost aprobate anul trecut peste 43 de terapii noi pentru tratamentul cancerului şi au devenit imediat accesibile pacienţilor. Medicamente salvatoare de vieţi există, însă bolnavii din România sunt la ani distanţă depărtare de acestea. Este revoltător cât de puţin contăm în ochii celor care ne reprezintă acum. Parcă suntem într-un film în care cineva îşi permite să facă o glumă sinistră la adresa noastră. Cu diferenţa că noi trăim realitatea. O realitate în care populaţia României aptă de muncă are cel mai redus nivel de sănătate din Europa iar judeţul Timiş ocupă un loc fruntaş în topul cazurilor noi de cancer, cu peste 3000 înregistrate. Această realitate mă face pe mine să spun STOP !

Încetaţi să vă mai bateţi joc de bolnavi, încetaţi să mai fiţi nepăsători şi ignoranţi ! Dacă nu o faceţi de ruşine, poate o faceţi de frica lui Dumnezeu. Ceea ce trăim acum este profund imoral, anti-creştin şi injust, şi trebuie să înceteze. Prin acest manifest vă cer să terminaţi cu nesimţirea. Lista de medicamente gratuite şi compensate este o prioritate pentru bolnavi.

Este urgentă. Este vitală. Lista = viaţă!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*