Ultimele stiri

Manu Chao, interpretul melodiei “Me gustas tu”, vine la Timișoara

manu chao

În premieră, cântărețul Manu Chao va concerta în România, în cadrul unui pre-eveniment al Festivalului Plai 2014, ajuns deja la cea de-a noua ediție. Interpretul melodiei “Me gustas tu” va susține un spectacol la Timișoara pe 25 iunie, la Muzeul Satului Bănățean.

“Pentru că suntem nerabdători să ne vedem înainte de septembrie, vom organiza un pre-eveniment PLAI cu un artist pe care ni l-am dorit de mult la Timișoara. A cântat în fața a milioane de oameni, a vândut milioane de albume dar, cel mai important, este vocea unei întregi generații și unul dintre cei mai influenți muzicieni din lumeSuntem onorați că a ales ca și unic concert în România anul acesta pre-evenimentul PLAI 2014”, anunță organizatorii.

Manu Chao își găsește inspirația în cultura stradală a diferitelor țări și naționalități. Muzica sa multiculturală și multilingvă este un amalgam de rock, reggae, punk, ska, sunete descoperite și ritmuri din jurul lumii, cântând în engleză, spaniolă, franceză, italiană și alte limbi pe care le îmbină câteodată în aceeași piesă.

Chao a lansat primul său album solo intitulat “Clandestino” în 1988 iar acesta a devenit un succes internațional răsunător. Cel de-al doilea album al lui Chao împreună cu Radio Bemba Sound System, “Próxima Estación: Esperanza”, a fost lansat în 2001. Albumul a fost o reușită instantă. După aceea au urmat „Sibérie m’était Contéee”, primul album cântat doar în limba franceză și “La Radiolina” al cărui hit “Rainin’ In Paradize” a beneficiat de un videoclip regizat de Emir Kusturica.

În ultimii ani, sute de mii de persoane din jurul lumii s-au bucurat de show-urile energetice ale proiectului Manu Chao La Ventura, pe care il va aduce și în Timișoara, într-un concert intim pentru Manu (numărul locurilor este limitat la 5000).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*