Ultimele stiri

MApN infirmă faptul că există un proces de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor

Soldati Americani

Ministerul Apărării Naționale (MApN) „infirmă categoric” faptul că există un proces de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor în cazul unui evantual război. Precizarea MApN este facută în urma unor informații apărute recent în presă.

„Documentul la care se face referire, ordinul comun publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 312, din 28 aprilie 2014, actualizează modelul certificatului medical eliberat de medicul de familie ce urmează să fie prezentat de tineri la comisia locală de recrutare-încorporare, pentru efectuarea vizitei medicale. Acest demers este unul legal, în conformitate cu articolul 27 din Legea nr. 446/2006 privind pregătirea populației pentru apărare, cu modificările și completările ulterioare, care prevede în mod expres obligativitatea stabilirii unui model unic pentru acest tip de document”, se arată într-un comunicat al MApN.

De asemenea, MApN susține că certificatul este unul similar cu cel al soldaților și gradaților profesioniști, iar măsura legislativă nu are nicio legătură cu eventuale evoluții în mediul de securitate, în vecinătatea României.

„Referitor la aprecierile privind capacitatea operațională a Armatei sau implicarea României în vreun act militar pe teritoriul Ucrainei, Ministerul Apărării Naționale precizează că acestea sunt speculații și trebuie evitată căderea în capcana unui război psihologic. Armata României este în măsură să-și îndeplinească îndatoririle stabilite prin Constituție, pentru asigurarea securității naționale și îndeplinirea obligațiilor internaționale asumate de România în plan militar”, informează MApN.

 

 

1 Commentariu pe MApN infirmă faptul că există un proces de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor

  1. Aoleu…nu suna bine deloc…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*