Ultimele stiri

Maraton în memoria victimelor Revoluţiei: Un bărbat aleargă 42 de kilometri pe zi şi va parcurge distanţa de la Cluj la Timişoara

maraton revolutie

Juhos Gabor din Cluj-Napoca a pornit într-un maraton în memoria celor care au murit pentru libertate în decembrie 1989. Bărbatul va alerga va alerga 42 de kilometri pe zi, urmând să ajungă în orașul de pe Bega joi seara.

Clujeanul a pornit în cursă luni din fața monumentului „Stâlpi împușcați”. Acesta a declarat că va trece prin orașe precum Alba Iulia, Deva sau Lugoj.

„Am început în septembrie o cursă de maraton în amintirea eroilor care şi-au jertfit viaţa în Revoluţia din decembrie 1989 şi am alergat de la Timişoara la Cluj-Napoca. Luni este debutul Revoluţiei şi voi alerga de la Cluj-Napoca spre Timişoara, unde voi ajunge în 18 decembrie, seara, la Biserica Reformată, unde a izbucnit Revoluţia. Voi închide, astfel, cercul pe care l-am început în septembrie în cadrul acţiunii Via Revolutiae (Drumul Revoluţiei) şi voi alerga pe zi o distanţă de maraton, câte 42 de kilometri, şi voi străbate oraşe precum Alba Iulia, Deva, Aiud şi Lugoj. Traseul îl voi parcurge şi cu maşina, pentru că nu îmi ajung patru zile de alergare”, a afirmat Juhos Gabor.

Clujeanul are și un mesaj pentru timișoreni. „Eu asta pot să fac pentru cei care au murit pentru ca noi să trăim într-o lume liberă, să trăiască amintirea acestor oameni. Nu am crezut că va fi o schimbare în România, nu ştiu cine îşi putea închipui atunci că regimul comunist se va schimba vreodată. Îi aştept pe toţi cei care simt că suntem datori victimelor Revoluţiei, indiferent de apartenenţa religioasă sau etnică, să mi se alăture pe traseu măcar câţiva metri”, a mai precizat Juhos Gabor.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*