Ultimele stiri

MAREA BRITANIE. Grevă pentru mărirea salariului în Serviciul public de sănătate, prima după 32 de ani

Sute de mii de angajaţi ai Serviciului public britanic de Sănătate (NHS) sunt chemaţi să înceteze lucrul timp de patru ore, astăzi, în semn de protest faţă de refuzul Guvernului de a le acorda o mărire de salariu, informează Digi24.ro.

La originea acestei greve, fără precedent din 1982 şi din perioada Thatcher, se află decizia ministrului Sănătăţii Jeremy Hunt de a sfida recomandarea unui organism independent de a mări cu 1% salariile.

Aceste măriri „vor ameninţa calitatea îngrijirilor acordate pacienţilor”, a spus ministrul, în martie, potrivit Mediafax.

Însă argumentele sunt considerate inadmisibile de către sindicate, raportat la performanţa economiei britanice – în contextul în care se aşteaptă o creştere de peste 3% în 2014 – şi la sacrificiile consimţite în ultimii ani.

Potrivit Digi24, în pofida grevei şi exasperării sindicatelor, Ministerul Sănătăţii nu pare, pentru moment, să fie dispus să dea curs revendicării şi repetă că puţinul cerut va împovăra pe termen lung finanţele fragile ale HNS.

Ministerul se declară, în schimb, pregătit să se întâlnească cu sindicatele pentru a discuta despre un sistem de remunerare mai echitabil.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*