Ultimele stiri

Maria Grapini, despre condamnarea lui Voiculescu: „Mă duc cu mare jenă în septembrie în Parlamentul European”

Maria Grapini

Maria Grapini, vicepreşedinte PC, acuză o execuţie a preşedintelui de onoare al conservatorilor, pentru că instanţa nu ar fi luat în calcul toate probele şi mărturiile, informează stiripesurse.ro.

„Nu m-am aşteptat. După ultimele probe care au fost aduse în opinia publică de martori, de procurori, de foşti procurori, de oameni care se pricep la justiţie, m-am aşteptat la o casare şi reluare a procesului cu audierea martorilor şi luarea în calcul a probelor aduse. Asta era aşteptarea mea, de om care nu mă pricep în justiţie. Dacă nu se ţine cont de probe, de ceea ce spun oamenii care au lucrat acolo – aţi văzut şi dumneavostră: procurori, foşti procurori-şefi, evaluatori, oameni care ştiu despre ce e vorba în dosar – înseamnă că completul de judecată nu a vrut să ţină cont de probe. În momentul în care nu vrei să ţii cont de probe, mi se pare o execuţie”, a declarat Maria Grapini.

Maria Grapini crede că Dan Voiculescu îşi va găsi dreptatea în afara ţării, iar România va fi nevoită să plătească o sumă imensă ca despăgubire.

„Eu încă mai sper să existe cale de atac în afară. Vă spun sincer că mă duc cu mare jenă în septembrie în Parlamentul European. Dacă am ajuns să ne căutăm toţi românii dreptatea în afară e foarte trist. Plătim de la buget bani, nu s-a răsfrâns această corectare a actului de nedreptate asupra celui care a făcut actul de nedreptate. Şi aici probabil că trebuie să se facă ceva totuşi, că or fi judecătorii excepţie şi nu putem să ne amestecăm în actul de justiţie, că aşa trebuie să fie într-un stat de drept, dar totuşi, trebuie să răspundă pentru ceea ce fac, pentru că în fiecare şedinţă de guvern se punea în discuţie să dăm bani de la buget, nişte sume imense, pentru că românul care şi-a câştigat dreptatea în afară trebuia să primească banii. Dar primea bani exact pe un act de injustiţie, nu de justiţie. Şi atunci mă gândesc că şi aici se va întâmpla la fel. Atât timp cât nu sunt probe prin care să dovedeşti că s-a făcut o fraudă, nu văd cum poţi să condamni”, mai declară Grapini, informează aceeași sursă.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*