Ultimele stiri

Maria Grapini, europarlamentar PC: „Lupta împotriva schimbărilor climatice va rămâne doar un slogan, dacă nu este însoțită de măsuri concrete!”

Maria Grapini

Eurodeputatul PC Maria Grapini solicită Comisiei Europene și Consiliului European să prezinte cât mai repede o strategie integrată împotriva schimbărilor climatice, care să fie valabilă, atât între statele din interiorul UE, cât și între statele UE și restul lumii. Eurodeputatul PC apreciază că este timpul să existe și rezultate concrete la măsurile luate până acum și care au costat bani, plătiți din buzunarul fiecărui cetățean al Uniunii.

„Oamenii văd cum se cheltuiesc banii, dar din păcate, cu rezultate minime. Ei văd cum se mută emisiile dintr-o țară în altă prin plimbarea deșeurilor, a autoturismelor vechi, a tehnologiilor învechite. Oamenii văd cum guvernele acceptă tăierea pădurilor”, a declarat Maria Grapini.

Eurodeputatul PC consideră că este nevoie de o reglementare obligatorie, nu voluntară, în ceea ce privește schimbările climatice, „pentru că tot ce se face rău într-o țară, afectează restul lumii.”

Pe de altă parte, Maria Grapini susține că este nevoie de o mai bună informare a cetățenilor europeni despre efectele schimbărilor climatice, întrucât unii cetățeni nu percep corect schimbările climatice, iar alții (cei mai mulți) spun că nu se face nimic coerent, concret pentru îmbunătățirea situației.

„De prea multe ori am auzit că TREBUIE să luptăm împotriva schimbărilor climatice, dar de prea puține ori am auzit CUM să luptăm împotriva lor. Este cazul să o facem!”, a conchis Maria Grapini, în intervenția sa de la Strasbourg, acolo unde are loc sesiunea Parlamentului European.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*