Ultimele stiri

Maria Grapini susține drepturile angajaților, dar nu le minimizează pe cele ale angajatorilor. Ce a declarant europarlamentarul

Maria Grapini

Subiectul “Dreptul la grevă al lucrătorilor” a fost pus în discuție în cadrul unor dezbateri din Parlament, iar eurodeputatul Maria Grapini nu a ezitat să-și spună părerea. Conservatoarea spune că susține dialogul social și respectul între parteneri-angajatori și angajați.

„Cred că trebuie să existe constientizarea că întreprinzătorii nu pot exista fără lucrători, iar lucrătorii nu pot avea locuri de muncă fără angajatori. Trebuie sa existe inteligență și respect în negocierea contractelor de muncă și trebuie și o parte și cealalta să le respecte. Greva este o ultimă formă a protestelor democratice și nu poate fi eliminata. Trebuie să fie foarte clar definita în legislația națională, fără posibilități de interpretare. Am negociat în țara mea zece ani contractul de muncă pe ramura și știu că sindicatele s-au profesionalizat. Cred în dialogul social și în nevoia existenței patronatelor și sindicatelor. Provin din rândul întreprinzătorilor dar susțin nevoia de reglementare a drepturilor lucrătorilor așa cum susțin nevoia de o mai bună reglementare privind drepturile angajatorilor.” a declarant europarlamentarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*